+381 11 244 111 7
Cena: 159 eur
Rezerviši

 

PRVOMAJSKA PUTOVANJA

EVIA – Nova godina

 

Priča o Edipsosu počinje još od antičkih vremena, a prvi put se javlja u delima Strabo-a i Pliutarch-a. Bilo je to omiljeno mestO za odmaranje rimskih imperatora i generala, kao što su Hadrian, Marcos Aurelius i Sulla.

Edipsos je svoju slavu stekao zahvaljujući velikom broju izvora lekovite vode, a takođe i po velikom broju spa centara. Ljudi ovde dolaze iz svih krajeva sveta, kako bi u živali u masaži, prelepoj prirodi, kako bi se banjali u lekovitoj vodi koju su koristili i rimski imperatori. Ovde je boravio i veliki broj svetski poznatih ličnosti, a među njima i Vinston Čerčil, kao i čuveni milijarder Onazis.Lepo razvijeno turističko mesto, koje nudi dobru ponudu smeštaja, kao i mnoštvo kafića, restorana i ostalih turističkih sadržaja. Činjenica da grad živi i leti i zimi čini ga idealnim za posete tokom cele sezone.

 

Na krajnjem jugu polustrva Atike, nalazi se glavni grad Grčke – Atina. Ova više milionska metropola, od svog postanja preživela je uspone i padove kao malo koji grad na svetu. Grčka kolevka evropske civilizacije počinje i razvija se u ovom i oko ovog grada, nazvanog po boginji mudrosti Atini, jednog od najstarijih gradova Starog kontinenta.

Brojni spomenici, muzeji, arheološki lokaliteti govore o bogatstvu kulturnog nasleđa. Jasno vidljiv iz bilo kog dela grada – Akropolj, 156 metara visoka krečnjačka litica sa hramom Panteon – posvećen boginji po kojoj je grad dobio ime, dominira kao besmrtni simbol ljudskog duha igenijalnosti graditeljske ruke.

Hram Atine Nike, Erehtejon, Dionisijev amfiteatar, Odeon Heroda Antičkog, Vizantijski muzej, Arheološki muzej, Plaka (atinska Skadarlija), mnogobrojni trgovi: Sintagma sa Parlamentom i spomenikom Neznanom junaku je srce modernog grada, Karaiskaki, Omonija, zatim atinski stadion, mnogobrojna sportska borilišta i dr. Sve ovo čini danas moderni 6-milionski grad, u čijoj se arhitekturi prepliću prošlost i sadašnjost.

[/quote]

                                                                   Program putovanja

 

NOVA GODINA 2019 – OSTRVO EVIA 

*EDIPSOS *  BANJA NA MORU

 

1.dan 30.12.2018. (nedelja)  NOVI SAD – BEOGRAD – EVIA

Polazak iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive u 17:00h, a iz Beograda u 18:15h, parking u bloku 42 (preko puta Buvlje pijace, ugao ulica Antifašističke borbe i Jurija Gagarina). Putovanje kroz Srbiju, Makedoniju, Grčku, autoputem sa kraćim usputnim zadržavanjem radi odmora.

2.Dan 31.12.2018. (ponedeljak)  EDIPSOS

U jutarnjim časovima dolazak do mesta Glifa. Ukrcavanje na trajekt. Vožnja traje 30 minuta. Iskrcavanje u mestu Agiokampos. Nastavak putovanja za Edipsos. Smeštaj grupe u hotel „Hermes“. Kraći odmor. Upoznavanje sa mestom. Slobodno vreme  – Gostima je na raspolaganju korišćenje zatvorenog bazena sa termalnom vodom i đakuzija. DOČEK NOVE GODINE –  svečana večera uz bogat muzički program, bend iz Srbije. Noćenje.

3.Dan 01.01.2019. (utorak)  EDIPSOS

Doručak. Slobodno vreme . Mogućnost korišćenja gore navedenih hotelskih sadržaja.  Noćenje.

4.Dan 02.01.2019. (sreda) EDIPSOS – MANASTIR SV.DAVIDA – EDIPSOS

Doručak. Slobodno prepodne. U popodnevnim časovima organizavan odlazak do Manastira Svetog Davida. Povratak u Edipsos. Večera uz muzički program. Repriza Nove godine. Noćenje.

 5.Dan 03.01.2019. (četvrtak) ATINA

Doručak. Mogućnost fakultativnog odlazka do Atine, trajektom Edipsos – Arkica. sa  panoramskim razgledanjem: trgovi Sintagma i Omonija i poseta Akropolju. Povratak preko mosta na Halkidi duž ostrva. Dolazak u Edipsos .Večera uz muzički program. Noćenje.

6.Dan 04.01.2019. (petak) EDIPSOS –SOLUN – BEOGRAD – NOVI SAD

Doručak. Putovanje do Soluna. Panoramsko razgledanje Soluna (Bela kula, crkva Sv.Dimitrija, Rotonda, Galerijev Slavoluk, Aristotelov trg). Slobodno vreme – 2 h i nakon toga poseta srpskog vojničkog groblja na Zejtinliku.  Polazak za Srbiju u popodnevnim satima. Kraća usputna zadržavanja radi odmora.

7.Dan 05.01.2019 (subota) BEOGRAD – NOVI SAD

Dolazak u mesta polaska u ranim jutarnjim satima.

 

CENA ARANŽMANA :159€

u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po prodajnom kursu Banca Intese a.d.na

                        

Cena aranžmana obuhvata:

 • prevoz savremenim turističkim visokopodnom
 • smeštaj u hotelima Hermes, i slični u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, na bazi 4 polupaniona: doručak/buffet (slatko/slani – samoposluživanje), večera kontinentalna sa Svečanom novogodisnjom večerom i jedan aperitiv, kao i muzički program svako veče (bend iz Srbije)
 • organizovani odlazak do manastira svetog Davida na ostrvu Evija
 • panoramsko razgledanje Soluna iz autobusa (Bela kula, crkva Sv.Dimitrija, Rotonda, Galerijev Slavoluk, Aristotelov trg) . Slobodno vreme, u dogovoru sa grupom – 2-3 h i nakon toga poseta srpskog vojničkog groblja na Zejtinliku.
 • Usluge pratioca grupe i predstavnika za vreme boravka u mestu
 • Troškovi organizacije putovanja

 

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • troškove međunarodnog zdravstvenog putnog osiguranja
 • fakultativni odlazak do Atine (trgovi Sintagma i Omonia, Kraljevska palata, Parlament, Akademija, Univerzitet, Biblioteka, Olimpijski stadion, Zevsov hram, Hadrijanova kapija…Panoramsko razgledanje Akropolja ) – 30€
 • za organizovanje fakultativnih izleta potreban je minimum 40 prijavljenih putnika
 • doplata za 1/1 sobe iznosi 40 € na cenu aranžmana

 

 

Način plaćanja :

 

 • 30 % prilikom Rezervacije a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska na put uz mogućnost deponovanja čekova u iznosima : januar 2019 =30€, februar 2019=30 €) Kod realizovanih čekova kamata na mesečnom nivou iznosi 2% na ime manipulativnih troškova.
 • Platnim karticama : visa, master, maestro,dina

 

 

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije organizatora

 • Program putovanja u pdf-u

 • Uz ovaj pogram važe Opšti uslovi putovanja organizatora.