+381 63 629 031
Cena: 169 eur
Rezerviši

 

NOVA GODINA 2020 – OSTRVO EVIA 

*EDIPSOS *  BANJA NA MORU

Priča o Edipsosu počinje još od antičkih vremena, a prvi put se javlja u delima Strabo-a i Pliutarch-a. Bilo je to omiljeno mestO za odmaranje rimskih imperatora i generala, kao što su Hadrian, Marcos Aurelius i Sulla.

Edipsos je svoju slavu stekao zahvaljujući velikom broju izvora lekovite vode, a takođe i po velikom broju spa centara. Ljudi ovde dolaze iz svih krajeva sveta, kako bi u živali u masaži, prelepoj prirodi, kako bi se banjali u lekovitoj vodi koju su koristili i rimski imperatori. Ovde je boravio i veliki broj svetski poznatih ličnosti, a među njima i Vinston Čerčil, kao i čuveni milijarder Onazis.Lepo razvijeno turističko mesto, koje nudi dobru ponudu smeštaja, kao i mnoštvo kafića, restorana i ostalih turističkih sadržaja. Činjenica da grad živi i leti i zimi čini ga idealnim za posete tokom cele sezone.

Na krajnjem jugu polustrva Atike, nalazi se glavni grad Grčke – Atina. Ova više milionska metropola, od svog postanja preživela je uspone i padove kao malo koji grad na svetu. Grčka kolevka evropske civilizacije počinje i razvija se u ovom i oko ovog grada, nazvanog po boginji mudrosti Atini, jednog od najstarijih gradova Starog kontinenta.

Brojni spomenici, muzeji, arheološki lokaliteti govore o bogatstvu kulturnog nasleđa. Jasno vidljiv iz bilo kog dela grada – Akropolj, 156 metara visoka krečnjačka litica sa hramom Panteon – posvećen boginji po kojoj je grad dobio ime, dominira kao besmrtni simbol ljudskog duha igenijalnosti graditeljske ruke.

Hram Atine Nike, Erehtejon, Dionisijev amfiteatar, Odeon Heroda Antičkog, Vizantijski muzej, Arheološki muzej, Plaka (atinska Skadarlija), mnogobrojni trgovi: Sintagma sa Parlamentom i spomenikom Neznanom junaku je srce modernog grada, Karaiskaki, Omonija, zatim atinski stadion, mnogobrojna sportska borilišta i dr. Sve ovo čini danas moderni 6-milionski grad, u čijoj se arhitekturi prepliću prošlost i sadašnjost.

[/quote]

                                                             

NOVA GODINA 2020 – OSTRVO EVIA 

     *EDIPSOS *  BANJA NA MORU

1.dan 29.12.2019. (nedelja)  NOVI SAD – BEOGRAD – EVIA

Polazak iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive u 17:00h, a iz Beograda u 18:15h, parking kod Beogradske Arene.(sa juzne strane). Putovanje kroz Srbiju, Makedoniju, Grčku, autoputem sa kraćim usputnim zadržavanjem radi odmora.

2.Dan 30.12.2019. (ponedeljak)  EDIPSOS

U jutarnjim časovima dolazak do mesta Glifa. Ukrcavanje na trajekt. Vožnja traje 30 minuta. Iskrcavanje u mestu Agiokampos. Nastavak putovanja za Edipsos. Smeštaj grupe u hotel „Hermes“. Kraći odmor. Upoznavanje sa mestom. Slobodno vreme  – Gostima je na raspolaganju korišćenje zatvorenog bazena sa termalnom vodom i đakuzija. Večera sa muzičkim programom, bend iz Srbije. Noćenje.

3.Dan 31.12.2019. (utorak)  EDIPSOS

Doručak. Slobodno vreme . Mogućnost korišćenja gore navedenih hotelskih sadržaja. DOČEK NOVE GODINE –  svečana večera uz bogat muzički program, bend iz Srbije.  Noćenje.

4.Dan 01.01.2020. (sreda) EDIPSOS – MANASTIR SV.DAVIDA – EDIPSOS

Doručak. Slobodno prepodne. U popodnevnim časovima organizavan odlazak do Manastira Svetog Davida. Povratak u Edipsos. Večera uz muzički program, bend iz Srbije. Repriza Nove godine. Noćenje.

 5.Dan 02.01.2020. (četvrtak) ATINA

Doručak. Mogućnost fakultativnog odlazka do Atine, trajektom Edipsos – Arkica. sa  panoramskim razgledanjem: trgovi Sintagma i Omonija i poseta Akropolju. Povratak preko mosta na Halkidi duž ostrva. Dolazak u Edipsos .Večera uz muzički program, bend iz Srbije. Noćenje.

6.Dan 03.01.2020. (petak) EDIPSOS –SOLUN – BEOGRAD – NOVI SAD

 Doručak. Putovanje do Soluna. Panoramsko razgledanje Soluna (Bela kula, crkva Sv.Dimitrija, Rotonda, Galerijev Slavoluk, Aristotelov trg). Nakon toga poseta srpskog vojničkog groblja na Zejtinliku.  Slobodno vreme do 18h. Polazak za Srbiju u popodnevnim satima. Kraća usputna zadržavanja radi odmora.

7.Dan 04.01.2020. (subota) BEOGRAD – NOVI SAD

Dolazak u mesta polaska u ranim jutarnjim satima.

 

CENA ARANŽMANA : 169€

u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu NBS

5 mesečnih rata

 (oktobar 2019 = 35€, novembar 2019= 35€, decembar =35 €, januar 2020=35€, februar 2020=29€)

Kao pokriće za plaćanje na rate su deponovani čekovi građana , može se plaćati i administrativnom zabranom (zaključno sa februarom 2020. u jednakim mesečnim ratama).

Pre puta je obavezno platiti 3 rate.

Cena aranžmana obuhvata:

 • prevoz savremenim turističkim visokopodnom autobusima u vlasništvu agencije Grand TT na relaciji

 • smeštaj u hotelima Hermes, i slični u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, na bazi 4 polupaniona: doručak/buffet (slatko/slani – samoposluživanje), večera kontinentalna sa Svečanom novogodisnjom večerom i jedan aperitiv, kao i muzički program svako veče (bend iz Srbije)

 • panoramsko razgledanje Soluna iz autobusa (Bela kula, crkva Sv.Dimitrija, Rotonda, Galerijev Slavoluk, Aristotelov trg) .

 • Poseta srpskog vojničkog groblja na Zejtinliku.

 • Usluge pratioca grupe i predstavnika za vreme boravka u mestu

 • -Troškovi organizacije putovanja

 • Cena aranzmana ne obuhvata:

 • -fakultativni odlazak do manastira svetog Davida na ostrvu Evija – 5

 • -fakultativni odlazak do Atine (trgovi Sintagma i Omonia, Kraljevska palata, Parlament, Akademija, Univerzitet, Biblioteka, Olimpijski stadion, Zevsov hram, Hadrijanova kapija…Panoramsko razgledanje Akropolja ) – 30€

 • za organizovanje fakultativnih izleta potreban je minimum 40 prijavljenih putnika

 • troškove međunarodnog zdravstvenog putnog osiguranja 

 • -doplata za 1/1 sobe iznosi 40 € na cenu

 

 

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije organizatora

 • Program putovanja u pdf-u

 • Uz ovaj pogram važe Opšti uslovi putovanja organizatora.