+381 11 244 111 7
Cena: 139 eur
Rezerviši

 

DOČEK NOVE GODINE – NOSTALGIČNA TURA

POLAZAK : 29.12.2018.

 

Sarajevo spada u one gradove čiji je postanak vezan za dolazak Osmanlija, čiji je razvitak i osnovni oblik uslovljen vekovnom osmanlijskom upravom. Gledan sa visine, taj grad nam govori svojim gradjevinama, baštama i ulicama koje su ispisane i nacrtane na padinama strmih bregova kao na stranicama napola otvorene knjige.

Trebinje koliko je lepo pomalo bajkovito i veoma šarmantno, najbolje se vidi sa brda Crkvine na kojem se nalazi Hercegovačka Gračanica, manastir koji je urađen kao verna kopija istoimenog kosovskog manastira.

Dubrovnik je grad poznat po svojoj kulturnoj baštini, stotine godina starim remek-delima renesansne i barokne arhitekture. Biser Jadrana sa bezbroj priča koje čekaju da budu ispričane.

Mostar,grad poezije.gde se susreće sever s jugom i zapad s istokom, grad u kojem reka Neretva vekovima deli kulture i religije,i gde se različitosti i suprotnosti mogu videti i osetiti na svakom uglu.

Višegrad je grad nobelovca Ive Andrića, poznat zahvaljujući romanu “Na Drini ćuprija”. Grad koji je prepoznatljiv po reci Drini, ribolovcima i drinskoj mladici, drugom po veličini rečnom kanjonu u Evropi i krstarenjima turističkim plovilima.

[/quote]

DOČEK NOVE GODINE – NOSTALGIČNA TURA

POLAZAK : 29.12.2018.

 

Program putovanja

Dan 1,Beograd – Sarajevo

Sastanak grupe u 4.30h . Polazak iz Beograda u 5h. Vožnja autobusom kroz Srbiju preko Šapca prema Sarajevu sa usputnim pauzama radi odmora. Razgledanje grada. Večna vatra, Saraj, Baščaršija, Vjećnica, Inat kuća, Latinska ćuprija, mesto na kom je na Vidovdan 1914. godine Gavrilo Princip izvršio atentat na prestolonaslednika Franca Ferdinanda. Razgledanje Bezistana – prekrivena pijaca u kojoj se nekada prodavala skupocena svila iz Burse. Obilazak Gazi Husref begove džamije iz XVI veka – najstarije, najveće i najlepše džamije u ovom delu Evrope…Odlazak u hotel . Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 2,Sarajevo – Mostar – Trebinje

Doručak. Nastavak puta ka MostaruKulturno istorijska šetnja gradom na Neretvi. Stari grad sa svojim uskim kaldrmisanim ulicama – remek delo islamske arhitekture: Stari most, Kriva ćuprija, Begova džamija su najpoznatiji spomenici grada. Nakon obilaska, slobodno vreme. U popodnevnim časovima nastavak puta ka Trebinju. Smeštaj u hotel.  Noćenje.

 

Dan 3,Trebinje – Nova godina

Doručak. Nakon doručka obilazak Trebinja. Stari grad (Kastel) poseta zanatskim radionicama, Osman pašina i Careva džamija iz 18 veka. Šetnju nastavljamo kroz Gradski park sa mnoštvom spomenika koje je čuveni pesnik Jovan Dučić poklonio svom gradu, obilazak Saborne crkve sa početka 20 veka. U popodnevnim časovima polazak na fakultativni poludnevni izlet (5€). Poseta Hercegovačkoj Gračanici odakle se pruža bajkovit pogled na čitav grad i Arslanagića most,koji je 1574. izgradio Mehmed paša Sokolović. Nastavak puta u manastir Tvrdoš. Obilazak Manastira i vinskih podruma. Poseta rodnoj kuci sv. Vasilija Ostroškog. Nakon obilaska povratak u hotel.Uveče, DOČEK NOVE GODINE uz svečanu novogodišnju večeru sa muzikom “uživo” u hotelu Leotar. Noćenje.

Dan 4,Trebinje – Dubrovnik – Trebinje

Nakon kasnijeg doručka poludnevni fakultatativni izlet (10€) izlet za Dubrovnik, grad jedinstvene političke i kulturne istorije, svetski poznate kulturno-spomeničke baštine i lepote. Obilazak grada: Franjevački manastir sa najstarijom apotekom u Evropi, Dominikanski manastir sa Ticijanovom slikom Marije Magdalene, palata Sponza – bivša carinarnica, knežev dvor, Orlandov stub, pravoslavna crkva, ulice Stradun i Prijeko, gradske zidine sa kulama među kojima je najlepša Minčeta. Slobodno vreme.U popodnevnim časovima povratak u Trebinje. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 5,Trebinje – Višegrad – Beograd

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Višegradu preko nacionalnog parka Sutjeska. Kulturno istorijska šetnja gradom. Poseta čuvenom mostu, koji predstavlja arhitektonsko čudo tog vremena. Fakultativno krstarenje Drinom. Obilazak Andrićgrada koji je nastao kao ideja Emira Kusturice o kamenom srednjovjekovnom gradu inspirisanog delima i likovima nobelovca Ive Andrića.

Nastavak puta ka Beogradu. Usputna zadržavanja prema potrebi i radi graničnih formalnosti. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj aranžmana

 

Cena aranžmana: 139€

U cenu ulazi:

 • kružna tura autobusom
 • 1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Sarajevu
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* u Trebinju
 • svečana novogodišnja večera (piće nije uključeno u cenu)
 • panoramsko razgledanje Sarajeva, Dubrovnika, Trebinja, Višegrada
 • vodič,agencijske usluge.

U cenu ne ulazi:

 • fakultativni program
 • iza manastirskih vrata– 5€
 • boravišna taksa – 5€
 • konzumacija jela i pića u  restoranima
 • putno zdravstveno osiguranje
 • ulaznice u dvorce, muzeje i crkve,ekstra hotelski troškovi

Prevoz

Moderan turistički autobus, video & audio oprema, klima ili minibus (AC/TV).Raspored sedenja u autobusu je određen redosledom prijave. Ukoliko stranke imaju želju da odaberu sedište, podnose zahtev  i uplaćuju dodatnih 1000 din. prilikom prijave za aranžma.

 

Plaćanje : 30 % prilikom rezervacije a ostatak do polaska ili deponovanim čekovima do 15.2.2019.

Smeštaj

Sarajevo:HOTEL 3*: Lokacija: širi centar grada

Trebinje:HOTEL Leotar 4*: Lokacija: centar grada

U cenu ne ulazi:konzumacija jela i pića u  restoranima, putno zdravstveno osiguranje,ulaznice u muzeje i crkve i ekstra troškovi

Polazak:Mesto polaska: Beograd .Vreme polaska: Beograd u 06h.

Prevoz: Moderan turistički autobus, video & audio oprema, klima ili minibus (AC/TV).

Raspored sedenja u autobusu je odredjen redosledom prijave. Ukoliko stranke imaju želju da odaberu sedište, podnose zahtev  i uplaćuju dodatnih 1000 din. prilikom prijave za aranžman.

 

Popusti za decu – Deca do 6 godina u pratnji dve odrasle osobe: – 50% (imaju mesto u autobusu, dele ležaj).Za dete od 6 – 12 godina u pratnji dve odrasle osobe: -30% (ima ležaj i mesto u autobusu).

Doplata za 1/1 sobu: + 50% aranžmana .

Putno osiguranje – Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje nije uključeno u cenu.

Način plaćanja– Cene su po osobi. Aranžman se uplaćuje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate. Prilikom rezervacije najmanje se uplaćuje 40 % od aranžmana, a ostatak 14 dana pre polaska na put. Mogućnost plaćanja karticama banaka (Visa, Master, Maestro, Dina), kreditna kartica banke Intesa do 6 mesečnih rata, čekovima gradjana do polaska na put.

Agencija zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predvidjenog za obilazak i dr.). Minimum za realizaciju aranžmana je 35 prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija ima pravo otkaza aranžmana do 5 dana pre polaska. Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 30 prijavljenih.

Uz ovaj program važe Opšti  uslovi putovanja turističke agencije organizatora

 • Program putovanja u pdf-u

 • Uz ovaj pogram važe Opšti uslovi putovanja organizatora.