+381 63 629 031
Cena: 105 eur
Rezerviši

 

 

NOVA GODINA – OHRID

Polazak : 28.12.2019

 

Ovaj grad – spomenik, u kome ima tačno onoliko pravoslavnih crkava koliko i dana u kalendarskoj godini, kao biser srednjovekovne umetnosti se nalazi na UNESCO-voj listi kao kulturna baština od svetskog značaja. Kristalno bistre vode Ohridskog jezera i kvalitetni smeštaj čine ovaj grad magnetom za turiste tokom leta, ali i tokom novogodišnjih praznika. Tada se mali Ohrid, sa svojim kaldrmama i slikovitim crkvama, pretvara u živahno mesto prepuno zabave. Grad u kome se prožimaju prošlost i sadašnjost. Uživajte u njemu na prelasku u 2020 godinu.

[/quote]

Program putovanja

Dan 1 Beograd – Ohrid

Polazak iz Beograda u 06h. Dnevna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora, obavljanja pasoških i carinskih formalnosti. Dolazak u Ohrid u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel/vilu. Noćenje.

Dan 2 Ohrid – Sv. Naum

Panoramski obilazak starog i istorijskog dela grada Ohrida poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima sa vodičem: Arheološki muzej, crkva Sv. Sofija iz XI veka, crkva Sv. Bogorodica Perivlepte (Sv. Kliment), izgrađena 1295. god. na vrhu starog grada, Rimski teatar. Obilazak crkve Sv. Jovana Bogoslova Kanea, jedne od najstarijih crkava u Ohridu. Obilazak stare čaršije i šoping u autentičnim ohridskim dućanima poznatim po izuzetnim filigranskim rukotvorinama i nadaleko čuvenim ohridskim biserima. Fakultativni izlet za Sv.Naum (10€), manastir iz X veka. Povratak i smeštaj u vilu. Slobodno veče. Noćenje.

Dan 3 Ohrid

Slobodan dan za odmor  šetnju i uživanje u Ohridu. Mogućnost svečane večere uz muzički pogram u restoranu “Biljanini Izvori”. Noćenje.

Dan4 Bitolj

Fakultativni izlet (10€) za drugi po veličini grad u Makedoniji – Bitolj (Bitolakome su smeštena brojna strana diplomatska predstavništva. Takođe, ovo je jedan od najznačajnijih administrativnih, kulturnih, ekonomskih, industrijskih i obrazovnih centara Makedonije. Osim toga, Bitolj je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija ove države.

Razgledanje grada – Širok Sokak, Sahat kula… Slobodno vreme. Odlazak do Heraclea Lyncestis ostatka antičkog grada koji je podigao makedonski kralj Filip II. Obilazak čuvenog teatra i mozaika (ulaznica u lokalitet nije uključena u cenu izleta).

Povratak u Ohrid. Uveče, DOČEK NOVE GODINE uz mogućnost svečane novogodiše večere u hotelu (30€), bogata trpeza sa pićem u neoganičenim količinama, kao i živi veseli muzički program. Noćenje.

Dan 5 Tirana

Fakultativni izlet za Albaniju (20€). Vožnja prema Tirani sa kratkim zadržavanjem radi odmora. Obilazak Tirane: Saborna crkva, Katolička katedrala, Etem begova džamija, Nacionalno-istorijski muzej, Skenderbegov trg…

Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak za Ohrid. veče repriza novogodišnje večere fakultativna repriza novogodišnjeg dočeka (20€)Noćenje.

Dan 6 Ohrid – Skoplje – Beograd

Odjava iz smeštaja. Putovanje ka Skoplju. Panoramsko razgledanje grada – Skopska tvrđava – kale, crkva Sv.Spasa, Mustafapašina džamija.

CENA ARANŽMANA : 105€
(5 noćenja + prevoz)

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS.

ARANŽMAN OBUHVATA

 • Prevoz visokokvalitetnim turističkim autobusom

 • razgledanje Ohrida

 • panoramski obilazak Skoplja

 • smeštaj – 5 noćenja – privatni smeštaj (vile tipa Ginek, Viktor…)

 • transfer vodič

 • troškovi organizacije puta.

ARANŽMAN NE OBUHVATA

 • međunarodno grupno putno zdravstveno osiguranje

 • individualni i ekstra troškovi.

 • Fakultativni program:sv Naum – 10€ ( transfer + Vodič ), Tirana – 20€, Bitolj – 10€, Novogodišnja večera (40€), repriza novogodišnje večere(20€)

Opis smeštaja

Vila Ginek – Vila Ginek je smeštena na centralnoj lokaciji u Ohridu, na glavnom gradskom trgu. Nalazi se na samo 100 metara od Ohridskog jezera i predstavlja idealno mesto za odlaske na izlete brodom do manastira Svetog Nauma.Sobe: Sve sobe su prostrane i imaju klima-uređaj, deo za sedenje, flat-screen TV sa kablovskim kanalima i sopstveno kupatilo. U vili Ginek je dostupan besplatan bežični internet.Usluga: noćenje.Kapacitet: 8 soba, twc, tv, klima

Vila Viktor – Nalazi u širem centru, na samo 150 metara od ohridskog jezera i 550 metara od glavnog trga.Sobe: Vila Viktor raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama. Moderne sobe vile Viktor sadrže minibar, kablovsku televiziju, kupatilo kao i klima uređaje i pokriveni su WiFi internetom. Usluga: noćenje. Mogućnost ishrane u obližnjem hotelu „Riviera“ –  ca. 3€ obrok.

Prevoz : Moderan turistički autobus, video & audio oprema, klima ili minibus (AC/TV).

Raspored sedenja u autobusu je određen redosledom prijave. Ukoliko stranke imaju želju da odaberu sedište, podnose zahtev  i uplaćuju dodatnih 1000 din. prilikom prijave za aranžma.

Način plaćanja

Cene su po osobi. Doplata za  1/1 sobu: +60% od cene aranžmana. Aranžman se uplaćuje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kusru NBS na dan uplate. Prilikom rezervacije najmanje se uplaćuje 40% od aranžmana, a ostatak 14 dana pre polaska na put. Mogućnost plaćanja karticama banaka (Visa, Master, Maestro, Dina),

UZ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ORGANIZATORA

 • Program putovanja u pdf-u

 • Uz ovaj pogram važe Opšti uslovi putovanja organizatora.