+381 11 244 111 7
Cena: 99 eur
Rezerviši

 

 

OHRID – Nova godina

4 dana – 3 noćenja – autobusom

Grad u kome se prožimaju prošlost i sadašnjost – grad božanske svetlosti. Nekada pre 2400 godina se zvao Lihindos što u prevodu znači Božanska svetlost. Današnji naziv potiče od slovenske reci  “O – HRID“, prema položaju grada, koji zapravo leži na hridi koja se uzdiže iznad Ohridskog jezera.Ovaj grad – spomenik, u kome ima tačno onoliko pravoslavnih crkava koliko i dana u kalendarskoj godini, kao biser srednjovekovne umetnosti se nalazi na UNESCO-voj listi kao kulturna baština od svetskog značaja.

Putovanje koje Vam omogućava da upoznate kolevku slovenske prosvećenosti. Krajem 9-og veka Ohrid je bio središte širenja pismenosti i hrišćanstva među Slovenima, koje su tada započeli verni učenici Sv. Ćirila i Metodije, Sv. Naum – prvi slovenski monah i Sv. Kliment prvi slovenski episkop. Kompletnu sliku ovog putovanja zaokružuje izlet u tajnovitu Albaniju.

OHRID[/quote]

Program putovanja

Dan 1, Beograd – Ohrid

Polazak iz Beograda u 05h. Dnevna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora, obavljanja pasoških i carinskih formalnosti. Dolazak u Ohrid u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel/vilu. Noćenje.

 

Dan 2, Ohrid – sv Naum

Panoramski obilazak starog i istorijskog dela grada Ohrida poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima sa vodičem: Arheološki muzej, crkva Sv. Sofija iz XI veka, crkva Sv. Bogorodica Perivlepte (Sv. Kliment), izgrađena 1295. god. na vrhu starog grada, Rimski teatar. Obilazak crkve Sv. Jovana Bogoslova Kanea, jedne od najstarijih crkava u Ohridu. Obilazak stare čaršije i šoping u autentičnim ohridskim dućanima poznatim po izuzetnim filigranskim rukotvorinama i nadaleko čuvenim ohridskim biserima. Popodnevni fakultativni izlet (10€) za Sv.Naum, manastir iz X veka (ulaznica ca. 2€ ne ulazi u cenu). Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

 

Dan 3,Bitolj – Nova godina

Slobodan dan ili fakultativni izlet (10€) za drugi po veličini grad u Makedoniji – Bitolj (Bitola) kome su smeštena brojna strana diplomatska predstavništva. Takođe, ovo je jedan od najznačajnijih administrativnih, kulturnih, ekonomskih, industrijskih i obrazovnih centara Makedonije. Osim toga, Bitolj je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija ove države.

Razgledanje grada – Širok Sokak, Sahat kula… Slobodno vreme.Odlazak do Heraclea Lyncestis ostatka antičkog grada koji je podigao makedonski kralj Filip II. Obilazak čuvenog teatra i mozaika. Povratak u Ohrid. Uveče,  FAKULTATIVNI DOČEK NOVE GODINE uz svečanu novogodišnju večeru u hotelu, bogata trpeza sa pićem u neoganičenim količinama, kao i živi veseli muzički program. Noćenje.

Dan 4, Tirana. Izlet za Albaniju (ulazi u cenu aranžmana). Vožnja prema Tirani uz kratkotrajna pauzu i obilazak centra ElbasanaObilazak Tirane: Saborna crkva, Katolička katedrala, Etem begova džamija, Nacionalno-istorijski muzej, Skenderbegov trg…Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak za Ohrid. Uveče, fakultativna repriza dočeka Nove godine uz večeru u hotelu, bogata trpeza sa pićem u neoganičenim količinama, kao i živi veseli muzički program (fakultativno)Noćenje.

Dan 5, Ohrid – Skoplje – Beograd

Odjava iz smeštaja. Putovanje ka Skoplju. Panoramsko razgledanje grada – Skopska tvrđava – kale, crkva Sv.Spasa, Mustafapašina džamija. Nastavak puta za Beograd. Dolazak u Beograd oko ponoći (u zavisnosti od čekanja na graničnom prelazu)

 

Cena aranžmana: 99€

 

ARANŽMAN OBUHVATA

 • Prevoz visokokvalitetnim turističkim autobusom
 • panoramski obilazak Skoplja
 • smeštaj – 4 noćenja – privatni smeštaj
 • razgledanje Ohrida
 • izlet: Albanija
 • transfer vodič
 • troškovi organizacije puta

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA

 • međunarodno grupno putno zdravstveno osiguranje
 • individualni i ekstra troškovi
 • ulaznice u muzeje, crkve, galerije i sl.
 • Fakultativni program: Bitolj – 10€ ( transfer + Vodič )
 • izlet: sv Naum – 10€ (ulaznica ca. 2€ ne ulazi u cenu).
 • novogodišnja večera za goste u privatnom smeštaju – 35€
 • boravišna taksa – 5€
 • Doplata za 1/1 sobu 60% od cene aranžmana

 

Plaćanje : 30% prilikom rezervacije,ostatak do polaska.

 

Vila Ginek : je smeštena na centralnoj lokaciji u Ohridu, na glavnom gradskom trgu. Nalazi se na samo 100 metara od Ohridskog jezera.  Sve sobe su prostrane i imaju klima-uređaj, deo za sedenje, flat-screen TV sa kablovskim kanalima i sopstveno kupatilo. U vili Ginek je dostupan besplatan bežični internet.Usluga: noćenje. Mogućnost ishrane u obližnjem hotelu “Riviera” –  ca. 3€ obrok.

Vila Viktor – Lokacija: Nalazi u širem centru, na samo 150 metara od ohridskog jezera i 550 metara od glavnog trga.Vila raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim studijima. Moderni studiji vile Viktor sadrže minibar, kablovsku televiziju, kupatilo kao i klima uređaje i pokriveni su WiFi internetom.Usluga: noćenje. Mogućnost ishrane u obližnjem hotelu “Riviera” –  ca. 3€ obrok.

 

Uz program važe Opšti uslovi Putovanja agencije organizatora

 • Program putovanja u pdf-u

 • Uz ovaj pogram važe Opšti uslovi putovanja organizatora.