+381 11 244 111 7
Cena: 159 eur
Rezerviši

 

Italija – Rim

 (Napulj, Pompei, Vatikan)

 

RIM, „večni grad“ je poseban po mnogo čemu. Krasi ga bogata istorijska prošlost puna uspona i padova, zamršenih priča i još neobičnijih raspleta sa najmanjom državom na svetu gde se mnogo puta krojila sudbina sveta. Rim je grad mode, glamura, otmenosti, nasmejanih ljudi i upečatljivih prizora. Za potpuno “rimski” doživljaj obavezan je espresso,  pasta i novčić za sreću bačen preko desnog ramena u Fontanu di Trevi. Zbog svoje izuzetno prijatne umereno-mediteranske klime, atraktivan je tokom cele godine.

[/quote]

RIM – program za Novu godinu

DOČEK NOVE GODINE – RIM

POLAZAK : 28.12.2018.

 
Program putovanja
Dan 1 – 2, Beograd – Rim
Sastanak putnika na dogovorenom mestu u 14.30h. Polazak autobusa u 15h. Kraći odmori na putu.
Dolazak u prepodnevnim satima u Rim. Rezgledanje Rima: Bazilika svete Marije Velike (Santa Maria Maggiore), Crkva Sv.Petra u lancima, Rimski forum, Koloseum, Trg Venecija, Kapitolski trg, Campo de’ Fiori …
U popodnevnim časovima odlazak u hotel. Smeštaj u hotel. Slobodno veče. Noćenje.
Dan 3, Rim – Vatikan
Doručak. Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu i rensasnom i baroknom delu Rima – crkva svetog Petra, vatikanski muzeji i Sikstinsa kapela (cena 15€ – vodič + transfer + slušalice).
Prilikom posete muzejima, obilazi se najznačajniji deo zbirki: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz 16. veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo… Posebno se ističe Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara. Potom se obilazi unutrašnjost najveće crkve na svetu, crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pjeta“, jedino potpisano delo svestranog renesansnog umetnika Mikelanđela. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. Nakon obilaska Vatikana razgledanje Rima. Obilazak Rima: kastel sant Angleo, most sant Angelo, trg Navona, Panteon, španske stepenice, Fontana di Trevi, quattro fontane, Quirinale… Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 4,Tivoli – Nova godina
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Tivoli (20€) sa vodičem . Tivoli je gradić 30-ak kilometaraistočno od Rima. Obilazi se “Villa d’Este” koja se smatra remek delom iz doba renesanse sa fenomenalnim baštama i fontanama. Izgrađena je uXVI veku i pripadala je kardinalu d’ Esteu. Organizovani (5€) ili individualni odlazak na DOČEK NOVE 2019. GODINE.Individualni povratak u hotel. Noćenje.
 
Dan 5, Rim – Napulj – Rim
Doručak. U prepodnevnim časovima fakultativni odlazak do Napulja (cena 25€), najvećeg grada južne Italije i sedišta regije Kampanije. Po dolasku panoramski obilazak Napulja: srednjevekovni zamak Nuovo, Kraljevska palata, Pasaž Umberta I, trgovačka ulica Toledo, turistička luka…Nakon obilaska Napulja povratak u Rim u popodnevnim satima. Noćenje.
 
Dan 6, Rim – Sežana
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme za obilazak i kupovinu.Polazak za Beograd u popodnevnim časovima. Vožnja teritorijom Italije, Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
Dan 7, Sežana -Beograd
Prelazak slovenačko-hrvatske granice kod Sežane. Vožnja kroz Hrvatsku. Prelazak hrvatsko – srpske granice kod Batrovaca. Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.
Cena aranžmana: 159€
U cenu ulazi:
 • Autobuski prevoz modernim turističkim autobusom (klima, audio i video oprema…)
 • 4 noćenja/doručak  u hotelu sa 3* (TWC, telefon, TV-sat) u Rimu
 • obilazak Rima – “Rome walking tour”
 • vodič, agencijske usluge.
U cenu ne ulazi:
 • putno grupno međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Fakultativni program
 • Izlet za Napulj – 25€
 • razgledanje Vatikanskih muzeja i Rim city tour – 15€ (transfer + vodič)
 • gradska komunalna taksa koja se u Rimu plaća na recepciji hotela, za hotele sa 3* – 4€ po noći po osobi (plaća se na licu mesta),
 • ulaznice u muzeje, crkve
 • ekstra hotelske i individualne troškove.
Smeštaj : Hotel Colony ili sličan
Cene su po osobi. Doplata za 1/1 sobu: +60% od cene aranžmana. Aranžman se uplaćuje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate. Prilikom rezervacije najmanje se uplaćuje 40% od aranžmana, a ostatak 14 dana pre polaska na put.
Uz program važe Opšti uslovi Putovanja organizatora.
 • Program putovanja u pdf-u

 • Uz ovaj pogram važe Opšti uslovi putovanja organizatora.