+381 63 629 031
Cena: 199 eur
Rezerviši

 

NOVA GODINA – RIM

Polazak : 28.12.2019.

 

 

Večni grad Rim, konstruisan od ruševina otvoren je za turiste kao živi muzej. Sekvence istorijskih tragova nas vraćaju Rimsko carstvo i njegovu neprolazne kulturu i civilizaciju.
Pravi doživljaj je uveče “oslušnuti tišinu“ sa Kapitola i njegove Tarpejske stene, ispod koje se u igri svetlosti – “suoni e luci“ nalazi Forum odakle se vekovima odlučivalo o sudbini celog sveta.Šetnja antičkim tragom od Foruma, Koloseuma do Pantenona nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Nemi i bez daha šetamo renesansnim Rimom i divimo se neprevaziđeniom stvaralaštvu umetnika iz Quatro cento.

 

Dan 1 Beograd – Rimini

Sastanak putnika na dogovorenom mestu u 13.30h. Polazak autobusa u 14h. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije. Kraći odmori na putu.

Dan 2 Rimini – San Marino

Dolazak u prepodnevnim satima u Rimini. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora fakultatuvni izlet za San Marino, jednu od najmanjih država na svetu (61 km2). Pešačka tura kroz najzanimljivije delove minijaturne republike: tvrđava Roka, gradska vrata, Titano trg, Parlament, Trg Garibaldi…Povratak u Rimini u večernjim časovima. Noćenje.

Dan 3 Rimini – Peruđa – Rim

Doručak. Odjava iz hotela i polazak za Peruđu u 09h. Nakon kraće vožnje dolazak u grad čokolade (vožnja mini metroom 1,5€ po pravcu). Pešačka tura kroz centar grada: Trg IV Novembre sa katedralom San Lorenzo i Fontanom Mađore, stepenište Le Scalette, palata dei Priori, Etrurski bunar. Šetnja glavnom ulicom starog grada, via Corso Vanucci sa predivnim malim radnjama. Slobodno vreme. Polazak prema Rimu u popodnevnim časaovima. Dolazak u Rim u večernjim časovima. Noćenje.

Dan 4 Rim – doček Nove godine

Doručak. Obilazak antičkog Rima: crkva Sv. Marija uzvišena, crkva Sv. Petra u lancima, Koloseum, Rimski formi, Kapitol, Trg Venecija, Campo del Fiori…Nakon pauze za ručak nastavljamo razgledanje srednjovekovnog (renesansnog i baroknog) Rima: zamak st. Angelo, Trg Navona, Panteon, Fontana di Trevi, Španski trg, Trg Naroda… Nakon obilaska povratak u hotel (javnim prevozom). Nakon odmora organizovani je fakultativni transfer na doček (5 evra) polazak u centar grada (20:00) na doček Nove godine. Slobodno vreme za uživanje, šetnju i individualne aktivnosti. Povratak u hotel oko 02h. Noćenje.

Dan 5 Rim – Napulj – Rim

Doručak. U kasnim prepodnevnim časovima fakultativni odlazak do Napulja (cena 25€), najvećeg grada južne Italije i sedišta regije Kampanije. Po dolasku panoramski obilazak Napulja: srednjevekovni zamak Nuovo, Kraljevska palata, Pasaž Umberta I, trgovačka ulica Toledo, turistička luka…Nakon obilaska Napulja povratak u Rim u popodnevnim satima. Noćenje.

Dan 6 Rim – Vatikan

Doručak. Odjava iz hotela. Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu i rensasnom i baroknom delu Rima – crkva svetog Petra, vatikanski muzeji i Sikstinsa kapela (cena 35€ – vodič + transfer + slušalice). Prilikom posete muzejima, obilazi se najznačajniji deo zbirki: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz 16. veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo… Posebno se ističe Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara. Potom se obilazi unutrašnjost najveće crkve na svetu, crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pjeta“, jedino potpisano delo svestranog renesansnog umetnika Mikelanđela. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U popodnevnim časovima (18:00) polazak za Beograd.

Dan 7 Slovenija – Beograd

Prelazak slovenačko-hrvatske granice kod Gorice/Sežane. Vožnja kroz Hrvatsku. Prelazak hrvatsko – srpske granice kod Batrovaca. Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

CENA ARANŽMANA : Cena aranžmana: 199€

 

U cenu ulazi:

 • Autobuski prevoz modernim turističkim autobusom (klima, audio i video oprema…)

 • 1 noćenje/doručak  u hotelu sa 3* (TWC, telefon, TV-sat) u Riminiju

 • 3 noćenja/doručak  u hotelu sa 3* (TWC, telefon, TV-sat) u Rimu

 • obilazak Rima – “Rome walking tour”

 • vodič

 • agencijske usluge.

U cenu ne ulazi:

 • putno grupno međunarodno zdravstveno osiguranje

 • Fakultativni program:

 • izlet za San Marino (10€)

 • Izlet za Napulj – 25€

 • obilazak Vatikana – 35€

 • gradska komunalna taksa koja se u Rimu plaća na recepciji hotela, za hotele sa 3* – 4€ po noći po osobi (plaća se na licu mesta),

 • gradska komunalna taksa u Riminiju 2€ po osobi

 • ulaznice u muzeje, crkve

 • ekstra hotelske i individualne troškove.

Prevoz

Moderan turistički autobus, video & audio oprema, klima ili minibus (AC/TV). Raspored sedenja u autobusu je određen redosledom prijave. Ukoliko stranke imaju želju da odaberu sedište, podnose zahtev  i uplaćuju dodatnih 1000 din. prilikom prijave za aranžma.

Napomene

Popust za decu do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe: -30%.

Doplata za polazak iz Niša: + 2000 dinara / osoba (povratna karta) – minimum za realizaciju 15 putnika.

Cena ulaznica u muzeje, crkve i na lokalitete je promenjiva. Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 30 prijavljenih. Ako je broj zainteresovanih putnika za fakultativne izlete manji od navedenog , a prijavljeni putnici žele da idu na taj izlet, cena izleta je podložna promeni.

 • Plaćanje je isključivo dinarskoj protivvrednosti posrednjem kursu NBS na dan uplate.

 • Prilikom rezervacije najmanje se uplaćuje 30% od aranžmana, a ostatak najkasnije 14 dana pre polaska na put.

 • U našim prostorijama postoji mogućnost plaćanja u ratama do polaska u gotovini, karticama banaka (Visa, Master, Maestro, Dina)

Uz ovaj pogram važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije organizatora

 

 

UZ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ORGANIZATORA

[/tab_item]

[/tab]

Uz ovaj pogram važe Opšti uslovi putovanja organizatora.